Τοπικός Διαγωνισμός 2015-2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκήρυξε και φέτος υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας από 7 έως 14 Μαΐου 2016.
Στο πλαίσιο αυτού του Διαγωνισμού τα ΕΚΦΕ Α’ Αθήνας (Αμπελοκήπων, Ηλιούπολης, Ν. Φιλαδέλφειας και Ομόνοιας), διοργανώνουν Τοπικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 από 09:00 έως 13:00 στα εργαστήρια του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών, Π. Κυριακού 12 - ΤΚ:11521, με τους όρους που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο της ΠΑΝΕΚΦΕ. Η ύλη προετοιμασίας, τα θέματα παλαιοτέρων διαγωνισμών EUSO και άλλα χρήσιμα αρχεία δημοσιεύονται στον ιστότοπο της ΠΑΝΕΚΦΕ: http://panekfe.gr/euso
Καλούνται οι ΥΣΕΦΕ και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν φυσικές επιστήμες στο Λύκειο να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση του διαγωνισμού επιλέγοντας και προετοιμάζοντας κατάλληλα την τριμελή ομάδα μαθητών που θα εκπροσωπήσει το σχολείο τους. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-1999.
Για την αρτιότερη οργάνωση του τοπικού διαγωνισμού, παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικά στην ηλ. διεύθυνση του ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (τα ΓΕΛ – ΕΠΑΛ αρμοδιότητας ΕΚΦΕ Ηλιούπολης και Ν. Φιλαδέλφειας) καθώς και στην ηλ. διεύθυνση του ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (τα ΓΕΛ – ΕΠΑΛ αρμοδιότητας ΕΚΦΕ Ομονοίας και Αμπελοκήπων) μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015:
α) τα ονοματεπώνυμα και την τάξη των τριών μαθητών και του αναπληρωματικού μέλους της ομάδας του σχολείου σας που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό,
β) τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα των υπευθύνων καθηγητών που θα τους εκπαιδεύσουν,
γ) τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που θα συνοδεύσουν τους μαθητές την ημέρα του διαγωνισμού.
Δεδομένου ότι για κάθε ομάδα μαθητών πρέπει να οργανωθούν τρεις εργαστηριακές θέσεις (μια για κάθε επιστημονικό πεδίο: φυσική, χημεία, βιολογία) και να εξασφαλιστούν τα αντίστοιχα όργανα και υλικά, η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική.
Επειδή προβλέπεται να δοθεί σε όλους τους μαθητές βραβείο ή έπαινος για τη συμμετοχή τους και στους εκπαιδευτικούς βεβαίωση/συγχαρητήριος επιστολή, παρακαλείστε τα παραπάνω στοιχεία να αποσταλούν γραμμένα με πεζά γράμματα.
Επίσης, θα πρέπει να μεριμνήσετε για τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των διαγωνιζομένων.

Πρόσθετες πληροφορίες