Έναρξη Α' Κύκλου Ηλεκτρονικών Σεμιναρίων

Στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες δικτύωσης και δια βίου μάθησης για τους αποφοίτους και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου καθώς και για το ευρύ κοινό»

που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρόκειται να διεξαχθούν ηλεκτρονικά διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα αιχμής που απευθύνονται αφενός μεν στους απόφοιτους του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου στην υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Τα σεμινάρια αφορούν τα παρακάτω αντικείμενα:

1) Αξιοποίηση του Η/Υ σε εφαρμογές γραφείου.
2) Πρόσβαση και χρήση Διαδικτύου και Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
3) Δημιουργία στατικών ιστοσελίδων.
4) Δημιουργία τοπικού δικτύου υπολογιστών στο σπίτι και στο γραφείο.
5) Σχεδιασμός Δυναμικών Ιστοσελίδων.
6) Βασικές Αρχές της Ψυχολογίας.
7) Η Διατροφή και η Σημασία της στην Καθημερινότητά μας.
8) Σύγχρονες Μέθοδοι Τηλεπισκόπησης και GIS.
9)Εφαρμογές Τηλεματικής και Σύγχρονη Κοινωνία
10) Σύγχρονες Τάσεις στις Τηλεπικοινωνίες.

Τα σεμινάρια διεξάγονται δωρεάν και έχουν οργανωθεί σε 4 διαλέξεις. Κάθε κύκλος σεμιναρίων σε κάθε ένα αντικείμενο διαρκεί δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται μέσω του συστήματος http://psseminar.hua.gr/eclass/ . Ο πρώτος κύκλος αναμένεται ότι θα ξεκινήσει στις 07/09/2015. Σας ενημερώνουμε ότι ανάλογα με την προσέλευση θα χωριστούν οι συμμετέχοντες στους διάφορους κύκλους σεμιναρίων και θα σταλεί αντίστοιχο email που θα ενημερώνει τον εκάστοτε συμμετέχοντα για τον κύκλο τον οποίο πρόκειται να παρακολουθήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τα σεμινάρια ασύγχρονα, μελετώντας τις αντίστοιχες διαφάνειες της εκάστοτε διάλεξης χωρίς να απαιτείται κάποια εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ή φυσική παρουσία. Σημειώνεται ότι ένας εκ των βασικών στόχων των σεμιναρίων είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων βιβλιογραφικής αναζήτησης και επομένως οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να αναζητούν συμπληρωματικά στοιχεία και να επιλύουν τις απορίες τους και με την βοήθεια του διαδικτύου. Τυχόν απορίες μπορούν να αποστέλλονται είτε μέσω email είτε με κάποιο μήνυμα στη λίστα συζητήσεων στον αρμόδιο υπεύθυνο διδάσκοντα, στο διάστημα των δύο αυτών εβδομάδων.

Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν ηλεκτρονικά μέσω ερωτηματολογίων της μορφής multiple-choice που θα αφορούν τις βασικές γνώσεις που έχουν αποκομιστεί.

Παράλληλα, μετά την επιτυχή παρακολούθηση των σεμιναρίων, θα παρέχεται σχετική βεβαίωση από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου.

Σε περίπτωση όπου σας παρουσιάζεται οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόσθετες πληροφορίες