5η συνάντηση σχ. έτους 2015-2016

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04 Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας Κ. Καφετζόπουλος, Ε. Κρητικού και Ν. Μπισκετζής, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας Χρ. Τζιωρτζιώτη, καλούν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αρμοδιότητας ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο, στο επιμορφωτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00-14.00, με θέμα «Προβληματισμοί για την ένταξη των πειραμάτων στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Στόχος του σεμιναρίου είναι ο εμπλουτισμός της διδακτικής πρακτικής προκειμένου, μέσω της αύξησης του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής των μαθητών, να βελτιωθούν τα μαθησιακά αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στη θέση των πειραμάτων στην ιστορία των ΦΕ, στις κατηγορίες των πειραμάτων σε σχέση με τα μοντέλα διδασκαλίας, στις θετικές επιδράσεις στη μάθηση αλλά και τις παρανοήσεις που
ανακύπτουν κατά την πειραματική διδασκαλία καθώς και σε προτάσεις βελτίωσης της διδακτικής διαχείρισης των πειραματικών δραστηριοτήτων.

Πρόσθετες πληροφορίες