Ημερίδα "Τα ορυκτά και ο άνθρωπος"

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων προσκαλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να λάβουν μέρος στην ημερίδα με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική Δραστηριότητα, περιβάλλον και Κοινωνία τον 21ο αιώνα», που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Γουλανδρή στις 26 Απριλίου 2018.

Η ημερίδα σχετίζεται με τη θεματική της Έκθεσης «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος», η οποία φιλοξενείται ήδη στο Μουσείο και σε αυτή θα ξεναγηθούν οι νέοι, αναλόγως προγραμματισμού, πριν και μετά το τέλος της ημερίδας. 

Η ημερίδα δεν θα έχει την τυπική δομή ομιλιών-εισηγήσεων αλλά θα πραγματοποιηθεί μέσω της προβολής εκπαιδευτικού σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού και μιας μασκότ-δρώμενου, που θα προσωποποιεί τα ορυκτά και θα αλληλεπιδρά με τους μαθητές. Επίσης θα υπάρχει ένας ειδήμων του αντικειμένου-μεταλλειολόγος, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος να δεχθεί και να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση/απορία προκύψει από το κοινό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και ενεργού διαλόγου με τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πρόσθετες πληροφορίες