Επιμορφωτική συνάντηση Χημείας Λυκείου, 10-10-2019

Η Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας Δρ. Ε. Κάτανα σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 Δρ. Κ. Αποστολόπουλο, προσκαλούν σε επιμορφωτική συνάντηση τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια, με θέματα:

Α. Σύντομες οδηγίες για τη διαχείριση της διδακτέας ύλης στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών του Λυκείου.

Β. Μελετώντας το χυμό του πορτοκαλιού (Χημεία Α΄ Λυκείου). Η εργαστηριακή άσκηση αποτελείται από τις ακόλουθες δραστηριότητες: Ανίχνευση νερού, γλυκόζης, φρουκτόζης, αμύλου και βιταμίνης C, Προσδιορισμός pH, Αποχρωματισμός του χυμού με ζωικό άνθρακα, Προσδιορισμός της περιεκτικότητας του χυμού σε βιταμίνης C, Προσδιορισμός της περιεκτικότητας του χυμού σε οξέα (κιτρικό οξύ).

Γ. Ενδόθερμα και εξώθερμα φαινόμενα: Μελέτη της διάλυσης των ενώσεων NH4Cl, NaOH και CaCl2 στο νερό (Χημεία Γ΄ Λυκείου).

Η επιμορφωτική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και στόχος της είναι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να εκπαιδευτούν σε επιμέρους εργαστηριακές ασκήσεις Χημείας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας "Μίλτος Κουντουράς" (Λεωφ. Θεσ/κης 40) την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:45-14:00.

Ενδόθερμα και εξώθερμα Φαινόμενα

Μελετώντας το περιεχόμενο του χυμού πορτοκαλιού

 

Πρόσθετες πληροφορίες